1950’li yıllarında başından itibaren başta ilaç ve gıda olmak üzere pek çok alanda kullanılan “Freeze Dried-Dondurarak Kurutma” teknolojisi son yıllarda doğal ve katkısız ürünlere olan talebin artmasıyla ön plana çıkmıştır. Güneşte kurutma , ısıyla kurutma gibi geleneksel yöntemler kullanıldığında; UV ışını ya da yüksek ısı meyve hücrelerine zarar verdiğinden meyvelerin gıda değeri, vitamin ve mineraller işlem sonrası çok azalır ya da yok olur. Meyvelerin tadı ve kokusu değişir. Dondurarak kurutma gıdaların koruyucu kullanmadan saklanabilmesi için mükemmel bir yöntemdir. İşlem sırasında, meyveler önce dondurulur. Meyvede doğal olarak bulunan su donmuş halde iken vakum altında gaz haline geçirilir ve ortamdan uzaklaştırılır. Böylece meyvedeki su katı halden direk gaz haline geçmiş olur. Bu işleme süblimleşme denir. Ortamdan uzaklaştırılan sadece su olduğundan, meyvenin diğer içerikleri, besin değerleri, tadı, kokusu, görünüşü ve rengi yüksek oranda korunmuş olur. Dondururak kurutulmuş ürünler kapalı paketlerinde normal oda koşullarında yıllarca gerçek özelliklerini koruyarak saklanabilir.

Çıtır Meyvenin Tadını Çıkarmanın Sağlıklı Yolları

Hepsi doğal,hepsi gerçek meyve, hangi Snappy sizin için mükemmel?

Sıradaki Maceranızda Hangi Meyve Var ?

SNAPPY

Freeze Dried Çilek

SNAPPY

Freeze Dried Elma

SNAPPY

Freeze Dried Kivi

SNAPPY

Freeze Dried Muz